2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Uutiset 2011


29.12.2011

Taitaa monella olla näköjään tapana kerrata vuoden tuloksia näin vuoden viimeisinä päivinä, joten kokeillempas minäkin.

Pienet ensin, eli sheltit (tai köyhänmiehenlassiet, kuten tuolta toisaalta luin. Kaikella rakkaudella ja huumorilla rotua kohtaan):
Liinu-sheltti (Merry Moonray’s Miuccia Prada) kierteli kevään aikana junioriluokissa menestyksellä keräten kaikkien kolmen Balttian maan juniorivalionarvot sekä kaksi juniorivoittajatitteliä. Näiden lisäksi oli 3xROP, RYP3 ja RYP4. Suomesta kertyi muutamia PN-sijoituksia, VSP, ensimmäinen serti ja yksi vara-sertikin. Vuoden lopussa turkin kasvatustauolta palattuaan Liinu käynnisti C.I.B kellonsa saatuaan marraskuussa Tartossa ensimmäisen CACIBin.

Liinun äiti Inna (Satulinnan Kuun Säde) sai kolmannen maan CACIBin keväällä ja on nyt enää yhtä vajaa C.I.B. Viimeisen CACIBin suhteen ei ole maallakaan enää mitään rajoituksia, kun aiemmat CACIBit ovat Suomesta, Latviasta ja Liettuasta. Sitä voi siis yrittää ”mistä vain”. FI MVA arvo meni harmittavan läheltä, Innan ollessa Vantaalla syyskuussa PN2 ja saatuaan vara-sertin. Melkein on metri rannasta ja sertin metsästys jatkuu.
Harmillisesti suunniteltu shelttipentue jäi tänä vuonna haaveeksi, mutta ensimmäiset kasvatit ilahduttivat myös terveystarkastustuloksillaan, tytöt MM Miuccia Prada ja MM Coco Chanell A/A 0/0 ja poika MM Giorgio Armani B/B 0/0 ja silmät kaikilla cea-vapaat.

Sitten collierintamalle:
En oikein edes tiedä mistä aloittaisi. Kasvatinomistajat ovat tehneet kovasti töitä omien harrastustensa parissa, kuka eri lajien treeneissä ja kuka näyttelyissä. Tokokentille ehti siipiään kokeilemaan sekä kakkostuloksetkin hakemaan loppuvuodesta Olga (MM Like A Dream) sekä Leevi (MM King Of Swing). Onnea molemmille kisauran korkkaamisesta! Treenit jatkuu useammallakin, myös agilityssä taitaa joku olla ihan pian kisavalmiita, ja innolla siis odotellaan ensi vuotta. Pk-hakuakin on jokunen uusi taas aloitellut treenaamaan ja kovasti tsemppiä myös sinne. Hyväksytyn luonnetestituloksen tänä vuonna saavutti yhteisomistusuros Rasmus (Hidden Code Fantazija). Luonnetestissä kävi myös MM Tuhkatriinu tuloksella +84 laukausaltis. Terveystutkimuksissa kävi kahdeksan colliekasvattia. MM Blue Roulette A/A 0/0, MM Wheel Of Fortune A/A 0/0, MM Roll The Dice A/A 0/0, MM Lucky Charm A/A 0/0, MM Texas Hold’em A/A 0/0, MM The Gambler A/A 0/0, MM Bittersweet A/A 0/0, sekä MM Sweet As Sugar A/B 0/0. Silmät myös kaikilla ok, joko CRD tai CEA-vapaa, ei muita vakavampia löydöksiä.

Näyttelyissä kävi laskujeni mukaan vuoden aikana 14 kasvattia, joista 13 palkittiin vähintään ERI:llä ja 1 EH:lla (tämäkin aiemmin saanut kyllä ERI:n). Luokkavoittajia kymmenen ja SA:n sai kahdeksan. Kasvattajaluokkia esitettiin vain yksi, se oli Latviassa helmikuussa ja tuoksena bluemerleluokalle upeasti Best In Show! Mukana MM Drama Queen, MM Blue Roulette ja MM Lucky Charm. Omat tytöt Roosa (MM Drama Queen) ja Salli (LV & EE MVA MM Wild Wonder) ovat olleet kiltisti vuoron perään turkissaan, joten ei tarvitse miettiä kumman ilmoittasi näyttelyyn. Tämän vuoden tavoitteena oli saada molemmille yksi ja viimeinen serti Suomesta. Molemmilla oli jo viime vuodelta CACIBeja. Sallilla kaksi ja Roosalla yksi, joten toki nekin nuorisolle tervetulleita olivat. Roosa ehti ennen turkin pudotusta käymään alkuvuodesta parissa näyttelyssä, lähinnä ulkomailla, joista plakkariin kertyi pari PN–sijoitusta Virosta ja Latviasta. Sen jälkeen alkoi turkin kasvatustauko ja oli Sallin vuoro astella kehiin. Toukokuussa Liettuasta saatiin serti ja vara-CACIB. Ja heti perään kesäkuussa tuli se Suomen viimeinen serti Riihimäeltä. Salli oli myös näyttelyn ROP. Suomen muotovalion arvo on siis nyt hyväksytyn luonnetestituloksen päässä. Heinäkuun ekoina päivinä Virossa Salli esiintyi sertin ja ROP:in edestä, joten Sallista tuli EE MVA.

Kun Sallin tavoite oli saavutettu ja se jäi elokuussa näyttelytauolle, oli Roosa jo saanut tukkaansa kehäkuntoon ja ei muuta kun sertijahtiin seuraavan tyttösen kanssa. Ensimmäisestä näyttelystä Valkeakoskelta käytiin pokkaamassa PN2 ja vara-serti. Vierestä vietiin siis. Sen jälkeen Roosa olikin sitten liekeissä; Vantaalta syyskuun alussa tuli se viimeinen sert sekä myös ROP. Sallin tavoin siis Suomen muotovalionarvo hyväksyttyä luonnetestiä vailla. Parin viikon kuluttua Hyvinkäältä taas olisi ollut serti tarjolla, mutta kiitettiin kunniasta ja se siirtyi seuraavalle, Roosa kuitenkin ROP. Vuoden viimeiset näyttely meidän osalta oli Jyväskylän tuplanäyttelyt. Nämä olivat koiramäärältään tämän vuoden suurimpia Suomessa. Ensimmäisenä päivänä Roosa PN3 vara-CACIB ja toisena päivänä ROP CACIB! Syksyn loppukirillä ja viiden näyttelyn tuloksella Roosa kiipesi näyttelynarttujen TOP TEN listalla sijalle 8.

Rea-mummu (C.I.B Multi CH Black Sara’s One Moonray) pääsi myös muutamia kertoja verestämään näyttelymuistoja veteraaniluokissa ollen ROP-veteraani Kotkan Kv näyttelyssä kesäkuussa sekä myös Eestin puolella Viljandissa heinäkuussa. Eestin ROP-veteraani voiton myötä myös Rea sai myös EE VMVA arvon. Rea sijoittui veteraaninarttujen TOP TEN listalla jaetulle 9. sijalle neljällä näyttelykäynnillään. Toinen mummokoira Helmi (BALT & EE & LV & LT CH Heidelind’s Meaning Of Life) kävi vuosien näyttelytauon jälkeen myös hakemassa EE VMVA arvon Tarton KV näyttelystä.

Uroskasvateista PU-sijoituksia saivat Elmo (MM Masterpiece) PU2 Eestistä, PU2 SERT ja PU4 Latviasta sekä 2xPU2 Venäjältä. Wiikka (MM Makes Me Wonder) PU3 Eestistä ja Riki (MM Jive N’Swing) PU4 Hyvinkäällä. Lisäksi pääerikoisnäyttelyssä Helsingissä kesäkuussa Danny (MM Wheel Of Fortune) saavutti luokkavoiton ja sai SA:n. Narttukasvateista myös usea matkusti maailmalla. Maija (MM Lucky Charm) saavutuksena juniorisertit sekä PN–sijoituksia Latviasta ja Eestistä. Tinka (MM Samba Swing) teki kolme reissua ulkomaille, joista jokaisesta kotiin tuomisena sertit, Virosta kaksi ja Latviasta yksi. Latvian sertillä Tinka saavutti muotovalion arvon LV MVA. Utu (MM Blue Roulette) saavutti upeasti kaikkien Balttian maiden sekä lisäksi Venäjän juniorimuotovalion arvot, useita PN sijoituksia ja kertaalleen valittiin myös rodun parhaaksi. Kaikki kolme mainittua ehtivät matkustelun lomassa pyörähtää myös Suomessa kehässä ja jokainen on palkittu SA:lla.

Pentueita ei meillä kotona syntynyt tänä vuonna yhtään. Aikataulu- ja lomanjärjestelyongelmien vuoksi kaksi seitsemän pennun reipasta pentuetta syntyi Ninni Suhosen hyvässä ja asiantuntevassa hoidossa. Ensimmäinen tammikuun lopussa Lion Blend Double Scotch & LTJV-07 Merry Moonray’s Swing On A Star ja toinen heinäkuun lopussa Merry Moonray’s Masterpiece & EEJV-10 Merry Moonray’s Time To Dream. Yhteen pentueeseen annoin kasvatinomistajalle kennelnimen käyttöön, nämä syntyivät huhtikuussa. Ja yksi yllätyspentukin MM Dramadienne (JV-04 Sandcastle’s Pop The Question & Merry Moonray’s Comedienne) saatiin maailmaan toukokuussa. Sijoitusnarttu Clara oli astutettu hyvin myöhään juoksusta, ja todettu ultrassa tyhjäksi. Niin vain yksi pentu sieltä kuitenkin maailmaan tuli. Onneksi sijoituskodilla oli mahdollisuus hoitaa emä ja pentu omassa kotona, ettei enää viime hetkellä tarvinnut narttua siirtää vieraaseen kotiin. Syksyn shelttipentuesuunnitelma ei toteutunut Innan jäädessä tyhjäksi ja niin varmistui tämä harvinainen ”pennuntuoksuton” vuosi. Toivottavasti ensi vuonna kuitenkin taas saisi pentuja nuuskutella, uusia suunnitelmia on ainakin vireillä.

Mandanina’s, Lovely Love ja Woolmill’s kasvattajille kiitos luottamuksesta valitessaan tänä vuonna uroksiamme jalostussuunnitelmiinsa.

Erityisen lämmin kiitos kasvatinomistajille kuluneesta vuodesta, aktiivisuudesta monella eri koiraharrastuksen alueella, mutta ennen kaikkea hyvien ja huolehtivien kotien tarjoamisesta kasvateilleni!

Onnellista uutta vuotta kaikille tutuille collie- ja shelttiharrastajille 2012!

Liepaja Latvia KR 11.12.2011, tuomarina Petre Stavarache

MM Mona Lisa PEN PEK1 KP ROP-pentu (arvostelu omalla sivulla)
MM Samba Swing AVO ERI AVK2

Liepaja Latvia KR 10.12.2011, tuomarina Eugeny Kuplayskas

MM Mona Lisa PEN PEK1 KP ROP-pentu
MM Samba Swing AVO ERI AVK1 SA PN2 SERT -> LV MVA (arvostelu omalla sivulla)

Näyttelycollieiden vuoden 2011 TOP TEN 05.12.2011

Roosa (MM Drama Queen) vuoden 2011 näyttelynarttujen TOP TEN listalla sijalla 8!

Roosa osallistui tänä vuonna Suomessa vain seitsemään näyttelyyn, joista viidestä pisteitä (3xROP, PN2, PN3). Kahdeksan näyttelyn tulokset voitaisiin huomioida.

Rea (Black Sara's One Moonray) veteraaninarttujen jaetulla 9. sijalla

Realla oli ainoastaan neljä näyttelykäyntiä koko vuoden aikana.

Helsinki Voittaja 2011 KV 04.12.2011

tuomarina Jaana Hartus

MM Blue Roulette "Utu" NUO ERI3

tuomarina Marion ten Cate

MM Miuccia Prada NUO ERI4

Helsinki Winner 2011 KV 03.12.2011, tuomarina Elena Ruskovaara

MM Miuccia Prada NUO ERI

Terveystuloksia 28.11.2011

MM Sweet As Sugar "Mimmi" CEA-vapaa

Mimmiltä otettiin myös lonkka- ja kyynärkuvat, jotka arvioitiin alustavasti terveiksi.

Aktiivisuuskilpailu 2011 23.11.2011

Kasvattien omistajat! Muistakaa ilmoittaa koiranne vuoden 2011 aktiivisuuskilpailuun!

Jyväskylä KV 20.11.2011

tuomarina Giuseppe Alessandra

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP (arvostelu omalla sivulla)
MM Lucky Charm "Maija" NUO ERI NUK2

tuomarina Heiko Wagner

Satulinnan Kuun Säde "Inna" VAL ERI VAK3


VSP & Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP
© Piia Enlund


Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP
© Ilona Karjalainen


Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP
© Ilona Karjalainen

Jyväskylä KV 19.11.2011

tuomarina Dagmar Klein

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN3 VA-CACIB
MM Lucky Charm "Maija" NUO EH

tuomarina Mark Houston-McMillan, kennel Grandgables

Satulinnan Kuun Säde "Inna" VAL ERI VAK2 SA PN4 (arvostelu omalla sivulla)

Tartto KV 06.11.2011

tuomarina Myrna Shiboleth, kennel Netiv Ha Ayit

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK2

tuomarina Josefina Gomez-Toldra

MM Miuccia Prada "Liinu" NUO ERI NUK1 PN1 CACIB VSP


ROP & Liinu (MM Miuccia Prada) NUO ERI NUK1 PN1 CACIB VSP

Tartto KV 05.11.2011

tuomarina Josefina Gomez-Toldra, kennel Del Grahn Kahnn

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1
Heidelind's I'm The Meaning Of Life "Helmi" VET ERI VEK1 ROP-veteraani -> EE VMVA

tuomarina Myrna Shiboleth

MM Miuccia Prada "Liinu" NUO ERI NUK1 PN2 VA-CACIB

Lohja pentunäyttely 23.10.2011, tuomarina Maija Sylgren

MM Keep The Faith "Max" PEN 7 - 9 kk PEK1 KP PU1 VSP-pentu
MM It's My Life "Fergus" PEN 7 - 9 kk PEK2 KP
MM Gretel "Tella" PEN 5 - 7 kk PEK3 KP

Rakvere Viro KR 15.10.2011, tuomarina Igoris Zizevskis

MM Makes Me Wonder "Wiikka" AVO ERI AVK2 PU3
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK2 PN2

Hyvinkää RN 17.09.2011, tuomarina Piia Enlund, kennel Kangasvuokon

MM Jive N'Swing "Riki" AVO ERI AVK2 SA PU4
MM King Of Swing "Leevi" AVO EH
MM Blue Roulette "Utu" NUO ERI2 SA
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN1 ROP


Utu (MM Blue Roulette) NUO ERI2 SA © Tarja Kiander


Riki (MM Jive N'Swing) AVO ERI2 SA PU4 © Tarja Kiander


Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI1 SA PN1 ROP :-) © Tarja Kiander

Hollola tokokoe 04.09.2011

MM King Of Swing "Leevi" ALO2 (159 p.)

Onnea Marika ja Leevi kisauran avauksesta!

Vantaa KR 03.09.2011, tuomarina Jahn Stääv

MM It's My Life "Fergus" PEN PEK1 KP VSP-pentu (arvostelu omalla sivulla)
MM What A Wonder "Pyry" AVO EH
MM Miracle "Nessi" PEN PEK2 KP
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK1 SA
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN1 SERT ROP (arvostelu omalla sivulla)

Satulinnan Kuun Säde "Inna" VAL ERI VAK2 SA PN2 VA-SERT


Roosa ja Suomen SERT:it

Viipuri Venäjä KR 28.08.2011

MM Masterpice "Elmo" AVO ERI AVK1 PU2
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT VSP-juniori PN1 VSP

Viipuri Venäjä KR 28.08.2011

MM Masterpice "Elmo" AVO ERI AVK1 PU2
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori -> RU JMVA!

Valkeakoski KR 14.08.2011, tuomarina Paula Rekiranta

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN2 VA-SERT

Helsinki RN 14.08.2011, tuomarina Geoff Duffield

MM Wheel Of Fortune "Danny" NUO ERI NUK2
MM Jive N'Swing "Riki" NUO ERI NUK1 SA (arvostelu omalla sivulla)
MM Miracle "Nessi" PEN 5-7 KK PEK4
MM Blue Roulette "Utu" NUO ERI NUK4
MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK2 SA (arvostelu omalla sivulla)

Uusikaupunki tokokoe 10.08.2011, tuomarina Ilkka Sten

Romeon tytär Say Wuf Sunray Symphony "Soundi" ALO1 (190,5 p.) KP 1. sija -> TK1

Paljon onnea Soundille ohjaajineen mahtavasta tuloksesta ja koularista. Upeaa työtä!

Saarijärvi KR 06.08.2011, tuomarina Wera Hübenthal

MM Roll The Dice "Lumo" JUN ERI JUK1

Kuopio ACP-klubin katselmus 05.08.2011,
tuomareina Miranda Blake, kennel Corydon & Maxine Mellish, kennel Demelwis

MM It's My Life "Fergus" Urokset 6-9 kk 1.
MM Wheel Of Fortune "Danny" Urokset 15-24 kk 3.
MM Jive N'Swing "Riki" Urokset 15-24 kk 2. (arvostelu omalla sivulla)
MM King Of Swing "Leevi" Urokset 15-24 kk 5.
MM Makes Me Wonder "Wiikka" Urokset 2-4 v 2. PU4
MM Miracle "Nessi" Nartut 6-9 kk 5.
MM Lucky Charm "Maija" Nartut 15-24 kk 4.
MM Samba Swing "Tinka" Nartut 15-24 kk 3.
MM Wild Wonder "Salli" Nartut 2-4 v 4.
MM Swing On A Star "Ella" Nartut 4-6 v 3.

MM Swing On A Star "Ella" JÄLK2
Wonder Of Moonray "Siiri" JÄLK3
Black Sara's One Moonray "Rea" JÄLK4

Kennel Merry Moonray's KASV3 (7 luokkaa)


Wiikka (MM Makes Me Wonder) urokset 2-4 vuotta 2. & PU4


Ellan (MM Swing On A Star) jälkeläisryhmä JÄLK2
Vas. Ella, Riki (MM Jive N'Swing), Leevi (MM King Of Swing), Tinka (MM Samba Swing) ja Fergus (MM It's My Life)


Rean (Black Sara's One Moonray) ja Siirin (Black Sara's Wonder Of Moonray) jälkeläisryhmät JÄLK3 sekä JÄLK4
Vas. Rea, Roosa (MM Drama Queen), Poca (Black Sara's Wild Pocahontas), Siiri, Wiikka (Makes Me Wonder), Danny (Wheel Of Fortune) ja Maija (Lucky Charm)


Merry Moonray's kasvattajaryhmä KASV3
Vas. Roosa (MM Drama Queen), Maija (Lucky Charm), Wiikka (Makes Me Wonder), Danny (Wheel Of Fortune), Tinka (MM Samba Swing), Leevi (MM King Of Swing), Riki (MM Jive N'Swing) ja Salli (MM Wild Wonder)

Kuopio ACP-klubin katselmus 04.08.2011, tuomarina Eero Puruskainen

MM Makes Me Wonder "Wiikka" Paras blue merle väri 1.
MM Drama Queen "Roosa" Paras blue merle väri 3.

MM King Of Swing "Leevi" Paras tricolour väri 1.
MM Samba Swing "Tinka" Paras tricolour väri 4.

MM Wild Wonder "Salli" Parhaat liikkeet ja häntä 3.
MM King Of Swing "Leevi" Parhaat liikkeet ja häntä 4.

MM Jive N'Swing "Riki" Paras pää ja ilme 4.
MM Lucky Charm "Maija" Paras pää ja ilme 5.

Black Sara's One Moonray "Rea" & Wonder Of Moonray "Siiri" Paras pari 1.
MM King Of Swing "Leevi" & MM Samba Swing "Tinka" Paras pari 4.

Rezekne Latvia KR 07.08.2011, tuomarina Igoris Zizevskis

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK2 KP JSERT -> BALT & LV JMVA!

Helsinki tokokoe 06.08.2011

MM Like A Dream "Olga" ALO2 (158 p.) 4. sija

Tarto Viro KR 31.07.2011, tuomarina Jaroslava Ovezna

MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK2 JSERT PN3

Tarto Viro KR 30.07.2011, tuomarina Bozena Ovesna

MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK2 PN3

Nellan pennut syntyneet 28.07.2011

Elmon ja Nellan pennut syntyneet! Pentueessa neljä blue merle urosta, tricolour uros ja kaksi tricolour narttua. Lisätietoja löytyy pentusivulta. Narttupentu etsii yhteistyökykyistä sijoituskotia.

Helsinki KV 24.07.2011, tuomarina Stephen Hall

MM Wheel Of Fortune "Danny" NUO EH
MM What A Wonder "Pyry" AVO EH
MM Dreamcather "Ada" NUO ERI NUK2
MM Like A Dream "Olga" NUO EH
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK2 SA

Jaunmarupe Latvia KR 24.07.2011, tuomarina Rui Oliveira

MM Masterpiece "Elmo" AVO ERI AVK1 SA PU3 SERT
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK3

Terveystuloksia 21.07.2010

Kaikkien kesäkuussa kuvattajen kasvattien luustotulokset ovat saapuneet Kennelliitosta

MM The Gambler "Nemo" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Texas Hold'em "Julle" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Roll The Dice "Lumo" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Wheel Of Fortune "Danny" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Blue Roulette "Utu" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Lucky Charm "Maija" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Bittersweet "Aino" lonkat A/A, kyynärät 0/0

MM Giorgio Armani "Teddy" lonkat B/B, kyynärät 0/0
MM Coco Chanel "Coco" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Miuccia Prada "Liinu" lonkat A/A, kyynärät 0/0

Sweet- ja Gambling-colliepentueet ovat nyt kokonaisuudessaan tutkittu terveiksi ja Designers-shelttipentuekkin yhtä lukuunottamatta. Kasvattaja ei voi muuta kuin kiittää ja kumartaa ihanille ja yhteistyökykyisille kasvatinomistajille koirien hyvästä hoidosta ja tutkimusaktiivisuudesta!

Ulvila tokokoe 20.07.2011, tuomarina Tiina Heino

Romeon tytär Say Wuf Sunray Symphony "Soundi" ALO1 (177 p.)

Romeo omistajineen onnittelee Soundia toisesta alokasluokan ykköstuloksesta!

Viljandi KR, Viro 09.07.2011, tuomarina Lisette Delvaux-Crauwels

MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK1 PN1 SERT ROP -> EE MVA
Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK1 PN4 ROP-veteraani -> EE VMVA

Tammela SNJ Tokomestaruus 06.07.2011, tuomarina Piritta Pärssinen

MM Like A Dream "Olga" ALO3 (135 p.)

Erityisonnittelut kisauran avauksesta Tiinalle ja Olgalle. Hieno malli muillekin ahkerasti treenaaville kasvateille omistajineen (lajista riippumatta)!

Karjaa KR 03.07.2011, tuomarina Gunnar Jensen

MM Wheel Of Fortune "Danny" NUO ERI NUK2

Tuusula KR 02.07.2011, tuomarina Adriana Bocca

MM Dream Once More "Veeti" NUO ERI NUK4
MM King Of Swing "Leevi" NUO ERI NUK3
MM Dreamcather "Ada" NUO ERI NUK4
MM Like A Dream "Olga" NUO ERI

Kotka KV 19.06.2011

tuomarina Elena Ruskovaara

MM King Of Swing "Leevi" NUO ERI NUK1
MM Dream Once More "Veeti" NUO H
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK3 SA
Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK1 SA ROP-veteraani

tuomarina Michael Leonard

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN EH

Pärnu Viro 19.06.2011, tuomarina Saija Juutilainen

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1

Riihimäki KR 18.06.2011

tuomarina Roger Vanhoenacker

Hidden Code Fantazija "Rasmus" VAL ERI VAK3
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK1 SA PN1 SERT ROP

tuomarina Roberto Schill

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA PN3

Pärnu Viro 19.06.2011, tuomarina Saija Juutilainen

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1

Pärnu KV Viro 18.06.2011, tuomarina Ingrid Hein

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1 PN3 SERT

Pärnu paimenkoirien erikoisnäyttely Viro 17.06.2011, tuomarina Tatyana Ratchicmarova

MM Miracle "Nessi" PEN PEK1 KP ROP-baby BIS1-baby

Terveystuloksia

MM The Gambler "Nemo" CEA-vapaa
MM Texas Hold'em "Julle" CRD
MM Roll The Dice "Lumo" CRD
MM Wheel Of Fortune "Danny" CRD
MM Blue Roulette "Utu" CRD
MM Lucky Charm "Maija" CRD
MM Bittersweet "Aino" CEA-vapaa

MM Giorgio Armani "Teddy" CEA-vapaa
MM Coco Chanel "Coco" CEA-vapaa
MM Miuccia Prada "Liinu" CEA-vapaa

Kaikista kymmenestä kasvatista otettiin myös lonkka- ja kyynärkuvat, kaikki arvioitiin alustavasti terveiksi :-)

Helsinki collieiden pääerikoisnäyttely 12.06.2011

tuomarina Barry Makepeace

MM Wheel Of Fortune "Danny" JUN ERI JUK1 SA
MM Jive N'Swing "Riki" NUO EH
MM King Of Swing "Leevi" NUO EH
MM What A Wonder "Pyry" AVO EH

tuomarina Alan Clarke

Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK4


Danny JUN ERI1 SA © Anne Kylmäoja

Lohja 05.06.2011, tuomarina Hilkka Salohalla

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA PN1 SERT VSP


Kuvassa Liinun palkintosaalista myös muista kevään näyttelyistä :-)

Tuuri KR 29.05.2011, tuomarina Elena Ruskovaara

MM Roll The Dice "Lumo" JUN ERI JUK1

Moletai KV Liettua 29.05.2011, tuomarina Piotr Krol

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK1 SERT VA-CACIB

Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 SERT

Moletai KV Liettua 28.05.2011

tuomarina Harto Stockmari

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori -> LT & EE JMVA
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK2

tuomarina M Kreiner

Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 SERT

Helsinki KV 22.05.2011, tuomarina Peter Machetanz

MM Giorgio Armani "Teddy" JUN ERI JUK2

Somero RN 21.05.2011, tuomarina Paula Rekiranta

MM Samba Swing "Tinka" NUO EH

Hamina KV 21.05.2011

tuomarina Martin Baskaran

MM Jive N'Swing "Riki" NUO H
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK2 SA
Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK3

tuomarina Nina Karlsson

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA PN4 VA-SERT


Rea © Mari Inkiläinen

Yllätyspentu-uutisia 04.05.2011

Clara (MM Comedienne) astutettiin aivan juoksun loppuvaiheessa (progesteroniarvo 20,5) eikä astutus tästä johtuen aivan täysin oppikirjojen mukaan edes sujunut. Kuitenkin halusimme varmistaa, ettei pentuja tosiaan ole tulossa ja kävimme ultrassa neljä viikkoa astutuksen jälkeen. Tarkan etsiskelyn jälkeen ei ainuttakaan pentua ollut näkyvissä ja jäimme odottelemaan Claran seuraavaa juoksua.

65 vuorokauden kuluttua astutuksesta ja noin 68 vuorokautta oletetusta ovulaatiosta laskien Clara yllättäen näyttää merkkejä, että synnytys on käynnistymässä. Mitään muita päällepäin näkyviä merkkejä tiineydestä ei sijoitusomistaja ollut havainnut. Asia varmistetaan vielä röntgenin avullakin ja totta tosiaan yksi pentu on tulossa maailmaan. Loppuun asti oli epäselvää onko pentu lainkaan elossa, mutta loppujen lopuksi kun hyvin tomera sininen prinessa parkuu omissa käsissä, niin onhan tämä yllätys todeksi uskottava! Clara ja Chili (JV-04 Sandcastle's Pop The Question) ovat hyvin reippaan merletyttösen tuoreet vanhemmat.


Ensimmäitset kuvat prinsessasta, ikää 15 minuuttia :-)

Lappeenranta KV 23.04.2011

tuomarina Zlatko Kraljic

MM Dream Once Moore "Veeti" NUO EH
MM Academy Award "Nicky" AVO H
MM Samba Swing "Tinka" NUO EH
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK3

tuomarina August de Wilde

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK2 SA PN4

Lahti KV 22.04.2011

tuomarina Maija Sylgren

MM Time To Dream "Nella" NUO H
MM Samba Swing "Tinka" NUO EH
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK3

tuomarina Leni Finne

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK4

Panevetzys Liettua 17.04.2011, tuomarina Svetlana Radjuk

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori PN1 ROP

Bellan pennut syntyneet 13.04.2011

Willsonin ja Bellan pennut syntyneet! Pentueessa soopeli uros ja soopeli narttu. Lisätietoja löytyy pentusivulta. Mollemmat pennut ovat alustavasti varattuja.

Rakvere Viro 10.04.2011, tuomarina Marja Talvitie

MM Blue Roulette "Utu" JUN EH JUK2
MM Drama Queen "Roosa" AVO EH AVK2

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori PN1 VSP
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN2 SERT -> EE & LV MVA

Rakvere Viro 09.04.2011, tuomarina Cristian Stefanescu

MM Masterpiece "Elmo" AVO ERI AVK2 PU2
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori PN3
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 PN2

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-jun PN1 ROP RYP3 -> EE & LT JMVA
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN4 SERT


Liinu RYP3

Somero luonnetesti 03.04.2011, tuomareina Sirkka Lempinen & Carita Koskinen

Hidden Code Fantazija "Rasmus"
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ (laukauskokematon)
Tulos +95 pistettä, hyväksytty

Linkki testin videoon löytyy Rasmusksen sivulta.

Shelttien erikoisnäyttely 27.03.2011, tuomarina Diane Bartholomew

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI


© Sirpa Saari

Vilna Liettua KV 20.03.2011, tuomarina Helinä Simberg

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN2 SERT VA-CACIB

19.03.2011 Ellan pennut lähdössä maailmalle

Ellan ja Visikin pennut kävivät moikkaamassa lääkärisetää. Kauniit kirkkaat silmät (1xcea-vapaa, 6xlievä crd) ja muutenkin terveys kunnossa. Nyt söpöläiset ovat valmiita maailman valloitukseen ja kovasti paljon onnea kaikille elämän varrelle!

Vilna Liettua LTV-11 KV 19.03.2011

Hidden Code Fantazija "Rasmus" VAL ERI VAK4

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori -> LTJV-11
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK2 PN2 VA-CACIB

Piika Latvia LVV-11 KV 14.03.2011, tuomarina Anne Indergaard

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT PN3 -> LV JMVA & LVJV-11
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN2 SERT VA-CACIB -> CACIB

Tallinna Viro KR 06.03.2011, tuomarina Nikola Davidovskaja

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1

Tallinna Viro KR NAT 05.03.2011, tuomarina Irina Azen

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1 SERT PN4

01.03.2011 Pentuja toukokuussa?

Bluemerle - tricolour pentue mahdollisesti tilauksessa :) Hieman myöhään oltiin liikenteessä ja juoksu meinasi mennä ohi, joten lisätietoa kun tilauksen perillemeno varmistuu ultrassa :)

Valmiera Latvia KR 20.02.2011, tuomarina Anna Brankovic

MM Masterpiece "Elmo" AVO EH
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK2
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA JSERT PN1 ROP
Satulinnan Kuun Säde AVO ERI AVK1 SA SERT PN2

Valmiera Latvia KR 19.02.2011, tuomarina Tatjana Romanovskaja

MM Masterpiece "Elmo" AVO ERI AVK2 SA PU4
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK3
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK1 SA JSERT PN2
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN3
Merry Moonray's kasvattajaryhmä (Blue Roulette, Lucky Charm & Drama Queen) BIS!

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA JSERT PN1 ROP RYP4
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 SA SERT PN2

Lohja Collieiden sivuerikoisnäyttely 05.02.2011

tuomarina David Crapper

MM King Of Swing "Leevi" NUO EH

tuomarina Jimmy Tait, kennel Aberthorne

MM Blue Roulette "Utu" JUN EH
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI
MM Like A Dream "Olga" NUO EH
MM Samba Swing "Tinka" AVO ERI

Tartto Viro KR 08.01.2011, tuomarina Dirk Spryu

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK2 PN4

Lahti RN 16.01.2011, tuomarina Saija Juutilainen

MM Wheel Of Fortune "Danny" JUN ERI JUK3
MM Blue Roulette "Utu" JUN EH
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI

Lohja pentunäyttely 15.01.2011, tuomarina Matti Luoso

MM Giorgio Armani "Teddy" PEN 7 kk - 9 kk PEK1 KP PU1 VSP-puppy

ACP-klubin vuoden colliekilpailu

Vuoden jalostusuros 2010 2. Black Sara's Merry X-mas "Romeo"

Vuoden jalostusnarttu 2010 2. Black Sara's Wonder Of Moonray "Siiri"
Vuoden jalostusnarttu 2010 3. Black Sara's One Moonray "Rea"

Vuoden näyttelynarttu 2010 1. MM Wild Wonder "Salli"
Vuoden näyttelynarttu 2010 2. MM Drama Queen "Roosa"

Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosaston vuoden colliekilpailu

Vuoden pitkäkarvainen jalostusuros 2010 1. Black Sara's Merry X-mas "Romeo"

Vuoden pitkäkarvainen jalostusnarttu 2010 2. Black Sara's One Moonray "Rea"
Vuoden pitkäkarvainen jalostusnarttu 2010 3. MM Swing On A Star "Ella"
Vuoden pitkäkarvainen jalostusnarttu 2010 4. Black Sara's Wonder Of Moonray "Siiri"

Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2010 1. MM Drama Queen "Roosa"
Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2010 5. MM Samba Swing "Tinka"
Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2010 6. MM Wild Wonder "Salli"
Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2010 8. MM Time To Dream "Nella"

29.12.2011

Taitaa monella olla näköjään tapana kerrata vuoden tuloksia näin vuoden viimeisinä päivinä, joten kokeillempas minäkin.

Pienet ensin, eli sheltit (tai köyhänmiehenlassiet, kuten tuolta toisaalta luin. Kaikella rakkaudella ja huumorilla rotua kohtaan):
Liinu-sheltti (Merry Moonray’s Miuccia Prada) kierteli kevään aikana junioriluokissa menestyksellä keräten kaikkien kolmen Balttian maan juniorivalionarvot sekä kaksi juniorivoittajatitteliä. Näiden lisäksi oli 3xROP, RYP3 ja RYP4. Suomesta kertyi muutamia PN-sijoituksia, VSP, ensimmäinen serti ja yksi vara-sertikin. Vuoden lopussa turkin kasvatustauolta palattuaan Liinu käynnisti C.I.B kellonsa saatuaan marraskuussa Tartossa ensimmäisen CACIBin.

Liinun äiti Inna (Satulinnan Kuun Säde) sai kolmannen maan CACIBin keväällä ja on nyt enää yhtä vajaa C.I.B. Viimeisen CACIBin suhteen ei ole maallakaan enää mitään rajoituksia, kun aiemmat CACIBit ovat Suomesta, Latviasta ja Liettuasta. Sitä voi siis yrittää ”mistä vain”. FI MVA arvo meni harmittavan läheltä, Innan ollessa Vantaalla syyskuussa PN2 ja saatuaan vara-sertin. Melkein on metri rannasta ja sertin metsästys jatkuu.

Harmillisesti suunniteltu shelttipentue jäi tänä vuonna haaveeksi, mutta ensimmäiset kasvatit ilahduttivat myös terveystarkastustuloksillaan, tytöt MM Miuccia Prada ja MM Coco Chanell A/A 0/0 ja poika MM Giorgio Armani B/B 0/0 ja silmät kaikilla cea-vapaat.

Sitten collierintamalle:
En oikein edes tiedä mistä aloittaisi. Kasvatinomistajat ovat tehneet kovasti töitä omien harrastustensa parissa, kuka eri lajien treeneissä ja kuka näyttelyissä. Tokokentille ehti siipiään kokeilemaan sekä kakkostuloksetkin hakemaan loppuvuodesta Olga (MM Like A Dream) sekä Leevi (MM King Of Swing). Onnea molemmille kisauran korkkaamisesta! Treenit jatkuu useammallakin, myös agilityssä taitaa joku olla ihan pian kisavalmiita, ja innolla siis odotellaan ensi vuotta. Pk-hakuakin on jokunen uusi taas aloitellut treenaamaan ja kovasti tsemppiä myös sinne. Hyväksytyn luonnetestituloksen tänä vuonna saavutti yhteisomistusuros Rasmus (Hidden Code Fantazija). Luonnetestissä kävi myös MM Tuhkatriinu tuloksella +84 laukausaltis. Terveystutkimuksissa kävi kahdeksan c

2010 8. MM Time To Dream "Nella"

olliekasvattia. MM Blue Roulette A/A 0/0, MM Wheel Of Fortune A/A 0/0, MM Roll The Dice A/A 0/0, MM Lucky Charm A/A 0/0, MM Texas Hold’em A/A 0/0, MM The Gambler A/A 0/0, MM Bittersweet A/A 0/0, sekä MM Sweet As Sugar A/B 0/0. Silmät myös kaikilla ok, joko CRD tai CEA-vapaa, ei muita vakavampia löydöksiä.

Näyttelyissä kävi laskujeni mukaan vuoden aikana 14 kasvattia, joista 13 palkittiin vähintään ERI:llä ja 1 EH:lla (tämäkin aiemmin saanut kyllä ERI:n). Luokkavoittajia kymmenen ja SA:n sai kahdeksan. Kasvattajaluokkia esitettiin vain yksi, se oli Latviassa helmikuussa ja tuoksena bluemerleluokalle upeasti Best In Show! Mukana MM Drama Queen, MM Blue Roulette ja MM Lucky Charm. Omat tytöt Roosa (MM Drama Queen) ja Salli (LV & EE MVA MM Wild Wonder) ovat olleet kiltisti vuoron perään turkissaan, joten ei tarvitse miettiä kumman ilmoittasi näyttelyyn. Tämän vuoden tavoitteena oli saada molemmille yksi ja viimeinen serti Suomesta. Molemmilla oli jo viime vuodelta CACIBeja. Sallilla kaksi ja Roosalla yksi, joten toki nekin nuorisolle tervetulleita olivat. Roosa ehti ennen turkin pudotusta käymään alkuvuodesta parissa näyttelyssä, lähinnä ulkomailla, joista plakkariin kertyi pari PN–sijoitusta Virosta ja Latviasta. Sen jälkeen alkoi turkin kasvatustauko ja oli Sallin vuoro astella kehiin. Toukokuussa Liettuasta saatiin serti ja vara-CACIB. Ja heti perään kesäkuussa tuli se Suomen viimeinen serti Riihimäeltä. Salli oli myös näyttelyn ROP. Suomen muotovalion arvo on siis nyt hyväksytyn luonnetestituloksen päässä. Heinäkuun ekoina päivinä Virossa Salli esiintyi sertin ja ROP:in edestä, joten Sallista tuli EE MVA.

Kun Sallin tavoite oli saavutettu ja se jäi elokuussa näyttelytauolle, oli Roosa jo saanut tukkaansa kehäkuntoon ja ei muuta kun sertijahtiin seuraavan tyttösen kanssa. Ensimmäisestä näyttelystä Valkeakoskelta käytiin pokkaamassa PN2 ja vara-serti. Vierestä vietiin siis. Sen jälkeen Roosa olikin sitten liekeissä; Vantaalta syyskuun alussa tuli se viimeinen sert sekä myös ROP. Sallin tavoin siis Suomen muotovalionarvo hyväksyttyä luonnetestiä vailla. Parin viikon kuluttua Hyvinkäältä taas olisi ollut serti tarjolla, mutta kiitettiin kunniasta ja se siirtyi seuraavalle, Roosa kuitenkin ROP. Vuoden viimeiset näyttely meidän osalta oli Jyväskylän tuplanäyttelyt. Nämä olivat koiramäärältään tämän vuoden suurimpia Suomessa. Ensimmäisenä päivänä Roosa PN3 vara-CACIB ja toisena päivänä ROP CACIB! Syksyn loppukirillä ja viiden näyttelyn tuloksella Roosa kiipesi näyttelynarttujen TOP TEN listalla sijalle 8.

Rea-mummu (C.I.B Multi CH Black Sara’s One Moonray) pääsi myös muutamia kertoja verestämään näyttelymuistoja veteraaniluokissa ollen ROP-veteraani Kotkan Kv näyttelyssä kesäkuussa sekä myös Eestin puolella Viljandissa heinäkuussa. Eestin ROP-veteraani voiton myötä myös Rea sai myös EE VMVA arvon. Rea sijoittui veteraaninarttujen TOP TEN listalla jaetulle 9. sijalle neljällä näyttelykäynnillään. Toinen mummokoira Helmi (BALT & EE & LV & LT CH Heidelind’s Meaning Of Life) kävi vuosien näyttelytauon jälkeen myös hakemassa EE VMVA arvon Tarton KV näyttelystä.

Uroskasvateista PU-sijoituksia saivat Elmo (MM Masterpiece) PU2 Eestistä, PU2 SERT ja PU4 Latviasta sekä 2xPU2 Venäjältä. Wiikka (MM Makes Me Wonder) PU3 Eestistä ja Riki (MM Jive N’Swing) PU4 Hyvinkäällä. Lisäksi pääerikoisnäyttelyssä Helsingissä kesäkuussa Danny (MM Wheel Of Fortune) saavutti luokkavoiton ja sai SA:n. Narttukasvateista myös usea matkusti maailmalla. Maija (MM Lucky Charm) saavutuksena juniorisertit sekä PN–sijoituksia Latviasta ja Eestistä. Tinka (MM Samba Swing) teki kolme reissua ulkomaille, joista jokaisesta kotiin tuomisena sertit, Virosta kaksi ja Latviasta yksi. Latvian sertillä Tinka saavutti muotovalion arvon LV MVA. Utu (MM Blue Roulette) saavutti upeasti kaikkien Balttian maiden sekä lisäksi Venäjän juniorimuotovalion arvot, useita PN sijoituksia ja kertaalleen valittiin myös rodun parhaaksi. Kaikki kolme mainittua ehtivät matkustelun lomassa pyörähtää myös Suomessa kehässä ja jokainen on palkittu SA:lla.

Pentueita ei meillä kotona syntynyt tänä vuonna yhtään. Aikataulu- ja lomanjärjestelyongelmien vuoksi kaksi seitsemän pennun reipasta pentuetta syntyi Ninni Suhosen hyvässä ja asiantuntevassa hoidossa. Ensimmäinen tammikuun lopussa Lion Blend Double Scotch & LTJV-07 Merry Moonray’s Swing On A Star ja toinen heinäkuun lopussa Merry Moonray’s Masterpiece & EEJV-10 Merry Moonray’s Time To Dream. Yhteen pentueeseen annoin kasvatinomistajalle kennelnimen käyttöön, nämä syntyivät huhtikuussa. Ja yksi yllätyspentukin MM Dramadienne (JV-04 Sandcastle’s Pop The Question & Merry Moonray’s Comedienne) saatiin maailmaan toukokuussa. Sijoitusnarttu Clara oli astutettu hyvin myöhään juoksusta, ja todettu ultrassa tyhjäksi. Niin vain yksi pentu sieltä kuitenkin maailmaan tuli. Onneksi sijoituskodilla oli mahdollisuus hoitaa emä ja pentu omassa kotona, ettei enää viime hetkellä tarvinnut narttua siirtää vieraaseen kotiin. Syksyn shelttipentuesuunnitelma ei toteutunut Innan jäädessä tyhjäksi ja niin varmistui tämä harvinainen ”pennuntuoksuton” vuosi. Toivottavasti ensi vuonna kuitenkin taas saisi pentuja nuuskutella, uusia suunnitelmia on ainakin vireillä.

Mandanina’s, Lovely Love ja Woolmill’s kasvattajille kiitos luottamuksesta valitessaan tänä vuonna uroksiamme jalostussuunnitelmiinsa.

Erityisen lämmin kiitos kasvatinomistajille kuluneesta vuodesta, aktiivisuudesta monella eri koiraharrastuksen alueella, mutta ennen kaikkea hyvien ja huolehtivien kotien tarjoamisesta kasvateilleni!

Onnellista uutta vuotta kaikille tutuille collie- ja shelttiharrastajille 2012!

Liepaja Latvia KR 11.12.2011, tuomarina Petre Stavarache

MM Mona Lisa PEN PEK1 KP ROP-pentu (arvostelu omalla sivulla)
MM Samba Swing AVO ERI AVK2

Liepaja Latvia KR 10.12.2011, tuomarina Eugeny Kuplayskas

MM Mona Lisa PEN PEK1 KP ROP-pentu
MM Samba Swing AVO ERI AVK1 SA PN2 SERT -> LV MVA (arvostelu omalla sivulla)

Näyttelycollieiden vuoden 2011 TOP TEN 05.12.2011

Roosa (MM Drama Queen) vuoden 2011 näyttelynarttujen TOP TEN listalla sijalla 8!

Roosa osallistui tänä vuonna Suomessa vain seitsemään näyttelyyn, joista viidestä pisteitä (3xROP, PN2, PN3). Kahdeksan näyttelyn tulokset voitaisiin huomioida.

Rea (Black Sara's One Moonray) veteraaninarttujen jaetulla 9. sijalla

Realla oli ainoastaan neljä näyttelykäyntiä koko vuoden aikana.

Helsinki Voittaja 2011 KV 04.12.2011

tuomarina Jaana Hartus

MM Blue Roulette "Utu" NUO ERI3

tuomarina Marion ten Cate

MM Miuccia Prada NUO ERI4

Helsinki Winner 2011 KV 03.12.2011, tuomarina Elena Ruskovaara

MM Miuccia Prada NUO ERI

Terveystuloksia 28.11.2011

MM Sweet As Sugar "Mimmi" CEA-vapaa

Mimmiltä otettiin myös lonkka- ja kyynärkuvat, jotka arvioitiin alustavasti terveiksi.

Aktiivisuuskilpailu 2011 23.11.2011

Kasvattien omistajat! Muistakaa ilmoittaa koiranne vuoden 2011 aktiivisuuskilpailuun!

Jyväskylä KV 20.11.2011

tuomarina Giuseppe Alessandra

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP (arvostelu omalla sivulla)
MM Lucky Charm "Maija" NUO ERI NUK2

tuomarina Heiko Wagner

Satulinnan Kuun Säde "Inna" VAL ERI VAK3


VSP & Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP
© Piia Enlund


Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP
© Ilona Karjalainen


Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP
© Ilona Karjalainen

Jyväskylä KV 19.11.2011

tuomarina Dagmar Klein

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN3 VA-CACIB
MM Lucky Charm "Maija" NUO EH

tuomarina Mark Houston-McMillan, kennel Grandgables

Satulinnan Kuun Säde "Inna" VAL ERI VAK2 SA PN4 (arvostelu omalla sivulla)

Tartto KV 06.11.2011

tuomarina Myrna Shiboleth, kennel Netiv Ha Ayit

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK2

tuomarina Josefina Gomez-Toldra

MM Miuccia Prada "Liinu" NUO ERI NUK1 PN1 CACIB VSP


ROP & Liinu (MM Miuccia Prada) NUO ERI NUK1 PN1 CACIB VSP

Tartto KV 05.11.2011

tuomarina Josefina Gomez-Toldra, kennel Del Grahn Kahnn

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1
Heidelind's I'm The Meaning Of Life "Helmi" VET ERI VEK1 ROP-veteraani -> EE VMVA

tuomarina Myrna Shiboleth

MM Miuccia Prada "Liinu" NUO ERI NUK1 PN2 VA-CACIB

Lohja pentunäyttely 23.10.2011, tuomarina Maija Sylgren

MM Keep The Faith "Max" PEN 7 - 9 kk PEK1 KP PU1 VSP-pentu
MM It's My Life "Fergus" PEN 7 - 9 kk PEK2 KP
MM Gretel "Tella" PEN 5 - 7 kk PEK3 KP

Rakvere Viro KR 15.10.2011, tuomarina Igoris Zizevskis

MM Makes Me Wonder "Wiikka" AVO ERI AVK2 PU3
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK2 PN2

Hyvinkää RN 17.09.2011, tuomarina Piia Enlund, kennel Kangasvuokon

MM Jive N'Swing "Riki" AVO ERI AVK2 SA PU4
MM King Of Swing "Leevi" AVO EH
MM Blue Roulette "Utu" NUO ERI2 SA
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN1 ROP


Utu (MM Blue Roulette) NUO ERI2 SA © Tarja Kiander


Riki (MM Jive N'Swing) AVO ERI2 SA PU4 © Tarja Kiander


Roosa (MM Drama Queen) AVO ERI1 SA PN1 ROP :-) © Tarja Kiander

Hollola tokokoe 04.09.2011

MM King Of Swing "Leevi" ALO2 (159 p.)

Onnea Marika ja Leevi kisauran avauksesta!

Vantaa KR 03.09.2011, tuomarina Jahn Stääv

MM It's My Life "Fergus" PEN PEK1 KP VSP-pentu (arvostelu omalla sivulla)
MM What A Wonder "Pyry" AVO EH
MM Miracle "Nessi" PEN PEK2 KP
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK1 SA
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN1 SERT ROP (arvostelu omalla sivulla)

Satulinnan Kuun Säde "Inna" VAL ERI VAK2 SA PN2 VA-SERT


Roosa ja Suomen SERT:it

Viipuri Venäjä KR 28.08.2011

MM Masterpice "Elmo" AVO ERI AVK1 PU2
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT VSP-juniori PN1 VSP

Viipuri Venäjä KR 28.08.2011

MM Masterpice "Elmo" AVO ERI AVK1 PU2
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori -> RU JMVA!

Valkeakoski KR 14.08.2011, tuomarina Paula Rekiranta

MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN2 VA-SERT

Helsinki RN 14.08.2011, tuomarina Geoff Duffield

MM Wheel Of Fortune "Danny" NUO ERI NUK2
MM Jive N'Swing "Riki" NUO ERI NUK1 SA (arvostelu omalla sivulla)
MM Miracle "Nessi" PEN 5-7 KK PEK4
MM Blue Roulette "Utu" NUO ERI NUK4
MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK2 SA (arvostelu omalla sivulla)

Uusikaupunki tokokoe 10.08.2011, tuomarina Ilkka Sten

Romeon tytär Say Wuf Sunray Symphony "Soundi" ALO1 (190,5 p.) KP 1. sija -> TK1

Paljon onnea Soundille ohjaajineen mahtavasta tuloksesta ja koularista. Upeaa työtä!

Saarijärvi KR 06.08.2011, tuomarina Wera Hübenthal

MM Roll The Dice "Lumo" JUN ERI JUK1

Kuopio ACP-klubin katselmus 05.08.2011,
tuomareina Miranda Blake, kennel Corydon & Maxine Mellish, kennel Demelwis

MM It's My Life "Fergus" Urokset 6-9 kk 1.
MM Wheel Of Fortune "Danny" Urokset 15-24 kk 3.
MM Jive N'Swing "Riki" Urokset 15-24 kk 2. (arvostelu omalla sivulla)
MM King Of Swing "Leevi" Urokset 15-24 kk 5.
MM Makes Me Wonder "Wiikka" Urokset 2-4 v 2. PU4
MM Miracle "Nessi" Nartut 6-9 kk 5.
MM Lucky Charm "Maija" Nartut 15-24 kk 4.
MM Samba Swing "Tinka" Nartut 15-24 kk 3.
MM Wild Wonder "Salli" Nartut 2-4 v 4.
MM Swing On A Star "Ella" Nartut 4-6 v 3.

MM Swing On A Star "Ella" JÄLK2
Wonder Of Moonray "Siiri" JÄLK3
Black Sara's One Moonray "Rea" JÄLK4

Kennel Merry Moonray's KASV3 (7 luokkaa)


Wiikka (MM Makes Me Wonder) urokset 2-4 vuotta 2. & PU4


Ellan (MM Swing On A Star) jälkeläisryhmä JÄLK2
Vas. Ella, Riki (MM Jive N'Swing), Leevi (MM King Of Swing), Tinka (MM Samba Swing) ja Fergus (MM It's My Life)


Rean (Black Sara's One Moonray) ja Siirin (Black Sara's Wonder Of Moonray) jälkeläisryhmät JÄLK3 sekä JÄLK4
Vas. Rea, Roosa (MM Drama Queen), Poca (Black Sara's Wild Pocahontas), Siiri, Wiikka (Makes Me Wonder), Danny (Wheel Of Fortune) ja Maija (Lucky Charm)


Merry Moonray's kasvattajaryhmä KASV3
Vas. Roosa (MM Drama Queen), Maija (Lucky Charm), Wiikka (Makes Me Wonder), Danny (Wheel Of Fortune), Tinka (MM Samba Swing), Leevi (MM King Of Swing), Riki (MM Jive N'Swing) ja Salli (MM Wild Wonder)

Kuopio ACP-klubin katselmus 04.08.2011, tuomarina Eero Puruskainen

MM Makes Me Wonder "Wiikka" Paras blue merle väri 1.
MM Drama Queen "Roosa" Paras blue merle väri 3.

MM King Of Swing "Leevi" Paras tricolour väri 1.
MM Samba Swing "Tinka" Paras tricolour väri 4.

MM Wild Wonder "Salli" Parhaat liikkeet ja häntä 3.
MM King Of Swing "Leevi" Parhaat liikkeet ja häntä 4.

MM Jive N'Swing "Riki" Paras pää ja ilme 4.
MM Lucky Charm "Maija" Paras pää ja ilme 5.

Black Sara's One Moonray "Rea" & Wonder Of Moonray "Siiri" Paras pari 1.
MM King Of Swing "Leevi" & MM Samba Swing "Tinka" Paras pari 4.

Rezekne Latvia KR 07.08.2011, tuomarina Igoris Zizevskis

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK2 KP JSERT -> BALT & LV JMVA!

Helsinki tokokoe 06.08.2011

MM Like A Dream "Olga" ALO2 (158 p.) 4. sija

Tarto Viro KR 31.07.2011, tuomarina Jaroslava Ovezna

MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK2 JSERT PN3

Tarto Viro KR 30.07.2011, tuomarina Bozena Ovesna

MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK2 PN3

Nellan pennut syntyneet 28.07.2011

Elmon ja Nellan pennut syntyneet! Pentueessa neljä blue merle urosta, tricolour uros ja kaksi tricolour narttua. Lisätietoja löytyy pentusivulta. Narttupentu etsii yhteistyökykyistä sijoituskotia.

Helsinki KV 24.07.2011, tuomarina Stephen Hall

MM Wheel Of Fortune "Danny" NUO EH
MM What A Wonder "Pyry" AVO EH
MM Dreamcather "Ada" NUO ERI NUK2
MM Like A Dream "Olga" NUO EH
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK2 SA

Jaunmarupe Latvia KR 24.07.2011, tuomarina Rui Oliveira

MM Masterpiece "Elmo" AVO ERI AVK1 SA PU3 SERT
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK3

Terveystuloksia 21.07.2010

Kaikkien kesäkuussa kuvattajen kasvattien luustotulokset ovat saapuneet Kennelliitosta

MM The Gambler "Nemo" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Texas Hold'em "Julle" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Roll The Dice "Lumo" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Wheel Of Fortune "Danny" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Blue Roulette "Utu" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Lucky Charm "Maija" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Bittersweet "Aino" lonkat A/A, kyynärät 0/0

MM Giorgio Armani "Teddy" lonkat B/B, kyynärät 0/0
MM Coco Chanel "Coco" lonkat A/A, kyynärät 0/0
MM Miuccia Prada "Liinu" lonkat A/A, kyynärät 0/0

Sweet- ja Gambling-colliepentueet ovat nyt kokonaisuudessaan tutkittu terveiksi ja Designers-shelttipentuekkin yhtä lukuunottamatta. Kasvattaja ei voi muuta kuin kiittää ja kumartaa ihanille ja yhteistyökykyisille kasvatinomistajille koirien hyvästä hoidosta ja tutkimusaktiivisuudesta!

Ulvila tokokoe 20.07.2011, tuomarina Tiina Heino

Romeon tytär Say Wuf Sunray Symphony "Soundi" ALO1 (177 p.)

Romeo omistajineen onnittelee Soundia toisesta alokasluokan ykköstuloksesta!

Viljandi KR, Viro 09.07.2011, tuomarina Lisette Delvaux-Crauwels

MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK1 PN1 SERT ROP -> EE MVA
Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK1 PN4 ROP-veteraani -> EE VMVA

Tammela SNJ Tokomestaruus 06.07.2011, tuomarina Piritta Pärssinen

MM Like A Dream "Olga" ALO3 (135 p.)

Erityisonnittelut kisauran avauksesta Tiinalle ja Olgalle. Hieno malli muillekin ahkerasti treenaaville kasvateille omistajineen (lajista riippumatta)!

Karjaa KR 03.07.2011, tuomarina Gunnar Jensen

MM Wheel Of Fortune "Danny" NUO ERI NUK2

Tuusula KR 02.07.2011, tuomarina Adriana Bocca

MM Dream Once More "Veeti" NUO ERI NUK4
MM King Of Swing "Leevi" NUO ERI NUK3
MM Dreamcather "Ada" NUO ERI NUK4
MM Like A Dream "Olga"

NUO ERI

Kotka KV 19.06.2011

tuomarina Elena Ruskovaara

MM King Of Swing "Leev NUO ERI NUK1
MM Dream Once More "Veeti" NUO H
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK3 SA
Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK1 SA ROP-veteraani

tuomarina Michael Leonard

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN EH

Pärnu Viro 19.06.2011, tuomarina Saija Juutilainen

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1

Riihimäki KR 18.06.2011

tuomarina Roger Vanhoenacker

Hidden Code Fantazija "Rasmus" VAL ERI VAK3
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK1 SA PN1 SERT ROP

tuomarina Roberto Schill

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA PN3

Pärnu Viro 19.06.2011, tuomarina Saija Juutilainen

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1

Pärnu KV Viro 18.06.2011, tuomarina Ingrid Hein

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1 PN3 SERT

Pärnu paimenkoirien erikoisnäyttely Viro 17.06.2011, tuomarina Tatyana Ratchicmarova

MM Miracle "Nessi" PEN PEK1 KP ROP-baby BIS1-baby

Terveystuloksia

MM The Gambler "Nemo" CEA-vapaa
MM Texas Hold'em "Julle" CRD
MM Roll The Dice "Lumo" CRD
MM Wheel Of Fortune "Danny" CRD
MM Blue Roulette "Utu" CRD
MM Lucky Charm "Maija" CRD
MM Bittersweet "Aino" CEA-vapaa

MM Giorgio Armani "Teddy" CEA-vapaa
MM Coco Chanel "Coco" CEA-vapaa
MM Miuccia Prada "Liinu" CEA-vapaa

Kaikista kymmenestä kasvatista otettiin myös lonkka- ja kyynärkuvat, kaikki arvioitiin alustavasti terveiksi :-)

Helsinki collieiden pääerikoisnäyttely 12.06.2011

tuomarina Barry Makepeace

MM Wheel Of Fortune "Danny" JUN ERI JUK1 SA
MM Jive N'Swing "Riki" NUO EH
MM King Of Swing "Leevi" NUO EH
MM What A Wonder "Pyry" AVO EH

tuomarina Alan Clarke

Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK4


Danny JUN ERI1 SA © Anne Kylmäoja

Lohja 05.06.2011, tuomarina Hilkka Salohalla

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA PN1 SERT VSP


Kuvassa Liinun palkintosaalista myös muista kevään näyttelyistä :-)

Tuuri KR 29.05.2011, tuomarina Elena Ruskovaara

MM Roll The Dice "Lumo" JUN ERI JUK1

Moletai KV Liettua 29.05.2011, tuomarina Piotr Krol

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK1 SERT VA-CACIB

Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 SERT

Moletai KV Liettua 28.05.2011

tuomarina Harto Stockmari

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori -> LT & EE JMVA
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK2

tuomarina M Kreiner

Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 SERT

Helsinki KV 22.05.2011, tuomarina Peter Machetanz

MM Giorgio Armani "Teddy" JUN ERI JUK2

Somero RN 21.05.2011, tuomarina Paula Rekiranta

MM Samba Swing "Tinka" NUO EH

Hamina KV 21.05.2011

tuomarina Martin Baskaran

MM Jive N'Swing "Riki" NUO H
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK2 SA
Black Sara's One Moonray "Rea" VET ERI VEK3

tuomarina Nina Karlsson

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA PN4 VA-SERT


Rea © Mari Inkiläinen

Yllätyspentu-uutisia 04.05.2011

Clara (MM Comedienne) astutettiin aivan juoksun loppuvaiheessa (progesteroniarvo 20,5) eikä astutus tästä johtuen aivan täysin oppikirjojen mukaan edes sujunut. Kuitenkin halusimme varmistaa, ettei pentuja tosiaan ole tulossa ja kävimme ultrassa neljä viikkoa astutuksen jälkeen. Tarkan etsiskelyn jälkeen ei ainuttakaan pentua ollut näkyvissä ja jäimme odottelemaan Claran seuraavaa juoksua.

65 vuorokauden kuluttua astutuksesta ja noin 68 vuorokautta oletetusta ovulaatiosta laskien Clara yllättäen näyttää merkkejä, että synnytys on käynnistymässä. Mitään muita päällepäin näkyviä merkkejä tiineydestä ei sijoitusomistaja ollut havainnut. Asia varmistetaan vielä röntgenin avullakin ja totta tosiaan yksi pentu on tulossa maailmaan. Loppuun asti oli epäselvää onko pentu lainkaan elossa, mutta loppujen lopuksi kun hyvin tomera sininen prinessa parkuu omissa käsissä, niin onhan tämä yllätys todeksi uskottava! Clara ja Chili (JV-04 Sandcastle's Pop The Question) ovat hyvin reippaan merletyttösen tuoreet vanhemmat.


Ensimmäitset kuvat prinsessasta, ikää 15 minuuttia :-)

Lappeenranta KV 23.04.2011

tuomarina Zlatko Kraljic

MM Dream Once Moore "Veeti" NUO EH
MM Academy Award "Nicky" AVO H
MM Samba Swing "Tinka" NUO EH
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK3

tuomarina August de Wilde

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK2 SA PN4

Lahti KV 22.04.2011

tuomarina Maija Sylgren

MM Time To Dream "Nella" NUO H
MM Samba Swing "Tinka" NUO EH
MM Wild Wonder "Salli" VAL ERI VAK3

tuomarina Leni Finne

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK4

Panevetzys Liettua 17.04.2011, tuomarina Svetlana Radjuk

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori PN1 ROP

Bellan pennut syntyneet 13.04.2011

Willsonin ja Bellan pennut syntyneet! Pentueessa soopeli uros ja soopeli narttu. Lisätietoja löytyy pentusivulta. Mollemmat pennut ovat alustavasti varattuja.

Rakvere Viro 10.04.2011, tuomarina Marja Talvitie

MM Blue Roulette "Utu" JUN EH JUK2
MM Drama Queen "Roosa" AVO EH AVK2

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori PN1 VSP
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN2 SERT -> EE & LV MVA

Rakvere Viro 09.04.2011, tuomarina Cristian Stefanescu

MM Masterpiece "Elmo" AVO ERI AVK2 PU2
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori PN3
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 PN2

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-jun PN1 ROP RYP3 -> EE & LT JMVA
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN4 SERT


Liinu RYP3

Somero luonnetesti 03.04.2011, tuomareina Sirkka Lempinen & Carita Koskinen

Hidden Code Fantazija "Rasmus"
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ (laukauskokematon)
Tulos +95 pistettä, hyväksytty

Linkki testin videoon löytyy Rasmusksen sivulta.

Shelttien erikoisnäyttely 27.03.2011, tuomarina Diane Bartholomew

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI


© Sirpa Saari Vilna Liettua KV 20.03.2011, tuomarina Helinä Simberg

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN2 SERT VA-CACIB

19.03.2011 Ellan pennut lähdössä maailmalle

Ellan ja Visikin pennut kävivät moikkaamassa lääkärisetää. Kauniit kirkkaat silmät (1xcea-vapaa, 6xlievä crd) ja muutenkin terveys kunnossa. Nyt söpöläiset ovat valmiita maailman valloitukseen ja kovasti paljon onnea kaikille elämän varrelle!

Vilna Liettua LTV-11 KV 19.03.2011

Hidden Code Fantazija "Rasmus" VAL ERI VAK4

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT ROP-juniori -> LTJV-11
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK2 PN2 VA-CACIB

Piika Latvia LVV-11 KV 14.03.2011, tuomarina Anne Indergaard

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 JSERT PN3 -> LV JMVA & LVJV-11
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 PN2 SERT VA-CACIB -> CACIB

Tallinna Viro KR 06.03.2011, tuomarina Nikola Davidovskaja

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1

Tallinna Viro KR NAT 05.03.2011, tuomarina Irina Azen

MM Samba Swing "Tinka" NUO ERI NUK1 SERT PN4

01.03.2011 Pentuja toukokuussa?

Bluemerle - tricolour pentue mahdollisesti tilauksessa :) Hieman myöhään oltiin liikenteessä ja juoksu meinasi mennä ohi, joten lisätietoa kun tilauksen perillemeno varmistuu ultrassa :)

Valmiera Latvia KR 20.02.2011, tuomarina Anna Brankovic

MM Masterpiece "Elmo" AVO EH
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK2
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA JSERT PN1 ROP
Satulinnan Kuun Säde AVO ERI AVK1 SA SERT PN2

Valmiera Latvia KR 19.02.2011, tuomarina Tatjana Romanovskaja

MM Masterpiece "Elmo" AVO ERI AVK2 SA PU4
MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK3
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI JUK1 SA JSERT PN2
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI AVK1 SA PN3
Merry Moonray's kasvattajaryhmä (Blue Roulette, Lucky Charm & Drama Queen) BIS!

MM Miuccia Prada "Liinu" JUN ERI JUK1 SA JSERT PN1 ROP RYP4
Satulinnan Kuun Säde "Inna" AVO ERI AVK1 SA SERT PN2

Lohja Collieiden sivuerikoisnäyttely 05.02.2011

tuomarina David Crapper

MM King Of Swing "Leevi" NUO EH

tuomarina Jimmy Tait, kennel Aberthorne

MM Blue Roulette "Utu" JUN EH
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI
MM Like A Dream "Olga" NUO EH
MM Samba Swing "Tinka" AVO ERI

Tartto Viro KR 08.01.2011, tuomarina Dirk Spryu

MM Blue Roulette "Utu" JUN ERI JUK2 PN4

Lahti RN 16.01.2011, tuomarina Saija Juutilainen

MM Wheel Of Fortune "Danny" JUN ERI JUK3
MM Blue Roulette "Utu" JUN EH
MM Lucky Charm "Maija" JUN ERI
MM Drama Queen "Roosa" AVO ERI

Lohja pentunäyttely 15.01.2011, tuomarina Matti Luoso

MM Giorgio Armani "Teddy" PEN 7 kk - 9 kk PEK1 KP PU1 VSP-puppy

ACP-klubin vuoden colliekilpailu

Vuoden jalostusuros 2010 2. Black Sara's Merry X-mas "Romeo"

Vuoden jalostusnarttu 2010 2. Black Sara's Wonder Of Moonray "Siiri"
Vuoden jalostusnarttu 2010 3. Black Sara's One Moonray "Rea"

Vuoden näyttelynarttu 2010 1. MM Wild Wonder "Salli"
Vuoden näyttelynarttu 2010 2. MM Drama Queen "Roosa"Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosaston vuoden colliekilpailu

Vuoden pitkäkarvainen jalostusuros 2010 1. Black Sara's Merry X-mas "Romeo"

Vuoden pitkäkarvainen jalostusnarttu 2010 2. Black Sara's One Moonray "Rea"
Vuoden pitkäkarvainen jalostusnarttu 2010 3. MM Swing On A Star "Ella"
Vuoden pitkäkarvainen jalostusnarttu 2010 4. Black Sara's Wonder Of Moonray "Siiri"

Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2010 1. MM Drama Queen "Roosa"
Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2010 5. MM Samba Swing "Tinka"
Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2010 6. MM Wild Wonder "Salli"
Vuoden pitkäkarvainen näyttelynarttu 2 2010 8. MM Time To Dream "Nella"