2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Uutiset 2018

Pentuja odotetaan !

Elli on ultrattu ja pentuetta odotellaan syntyväksi helmi-maaliskuun vaihteessa.

Turku KV 20.1.2018 tuomari Margaret Martin

Merry Moonray's Daria-I-Noor VSP-pentu

Helsinki Pentunäyttely 14.1.2018 tuomari Jetta Tshokkinen

Merry Moonray's Double O Seven PU2 -pentu
Merry Moonray's Amarillo Starlight ROP-pentu

Lahti RN 14.1.2018 tuomari Jaana Hartus

Merry Moonray's Eliza Doolittle avo ERI3 SA PN3 SERT

Tartto KR 13.-14.1.2018

CIB Merry Moonray's Samba Swing molempina päivinä ROP veteraani PN-sijoituksilla ja saavutti samalla EE & LV VMVA arvot.

Agility Tampere 14.1.2018

Merry Moonray's Mona Lisa upeasti maxi-3 luokassa tripla nollat !
Paljon paljon onnea !!

Kajaani KV 13.1.2018 tuomari Jarmo Vuorinen

Aziz Qiana avo ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP RYP4 > uusi FI MVA !!

Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosaston Vuoden Collie -kilpailut

Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosasto palkitsi viime vuoden menestyneimpiä.

Vuoden näyttelycollie, pk nartut
# 3 Merry Moonray's Charming Ariel

Vuoden veteraani, pk urokset
# 1 Merry Moonray's What A Wonder

Vuoden jalostuscollie, pk urokset
# 3 Merry Moonray's Sir Lancelot

Vuoden rallytokocollie, pk
# 1 Merry Moonray's Like A Dream
# 2 Merry Moonray's Dreamcather

Vuoden kasvattaja, pk

# 1 Merry Moonray's

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vielä katsaus vuoteen 2017

Kiitos kasvatinomistajille kuluneesta vuodesta. Paljon on taas saavutettu, paljon onnellisia hetkiä ja myös paljon suruakin mahtuu vuoteen 2017.

Omista koirista Siiri ja Elmo lensivät tähdeksi taivaalle, kiitollisena yhteistä aikaa muistellen. Kasvateista Maija siirtyi ajasta ikuisuuteen ja nyt myös Romeon lapset alkavat olla sitä ikäluokkaa, ettei kuluneen vuoden jälkeen montaa enää ole jäljellä. Nuorimmatkin kun täyttävät ensi vuonna 13vuotta. Kuluneena vuonna myös aivan ensimmäisen Merry Moonray’s pentueen äidin, Romeon tyttären Annien matka tuli kuljettua loppuun ja Annie nukkui ikiuneen 13-vuotiaana.

Uusia colliepentueita Merry Moonray’s nimelle rekisteröitiin kolme, joista yksi minun oma. Shelttipentueita neljä, joista kaksi minun omaa �� Ja saatin ensimmäiset bluemerle väriset sheltitkin maailmaan! Uudet ihanat kodit löytyi ja jälleen Merry Moonray’s tiimiin uusia aktiviisia jäseniä.

Meille kotiinkin saatiin hurmaava perheenlisäys Sylvi (MM Daria-I-Noor). Sylvin sukutaulussa tallennettuna niin Romeo, Rea kuin Siirikin ❤️

Yhdessä on tänä vuonna taas tehty kaikenlaista. Paimennuspäiviä on järjestetty kaksi, samoin agilitypäiviä kaksi. Lisäksi pienemmissäkin ryhmissä treenattu. Kiitos Tealle agilityn saloihin opastamisesta. Valokuvaustakin ehdittiin järjestää näiden ohessa. Koirien hierontapäiviä pidettiin keväällä useampi. Näyttelyrintamalla ehkä hitusen hiljaisempaa tänä vuonna, vaikka hienoja tuloksia onkin kertynyt. Perinteinen Pärnun näyttelyreissu kuitenkin järjestettiin ja jonkin verran Suomen näyttelyissäkin yhdessä matkattiin. Omillakin koirilla näyttelykäyntejä per kuono on kaikilla alle 5 ! Paitsi Amira-salukilla.

Uusia muotovalion arvoja kertyi kuitenkin tänäkin vuonna yhdeksän kappaletta ! Näistä kirkkaimpana tähtenä tietysti uusi C.I.B , kansainvälinen muotovalio Tinka, Merry Moonray’s Samba Swing. Tinka pokkasi myös Slovenian muotovalion arvon kesälomareissullaan. CACIB voittajia oli tänä vuonna kuusi eri kasvattia, Elli (Charming Ariel), veljensä Viggo (Sir Lancelot), Viggon tyttäret Cindy (Princess Cimorene) ja Tuutikki (Eliza Doolittle). Lisäksi vielä mainitun Tinkan (Samba Swing) lisäksi Lotta (Grace Kelly). Yhteensä seitsemästä CACIBista neljä Suomesta ja kolme muuta kolmesta eri maasta (Liettua, Hollanti ja Slovenia). Suomesta sertejä tuli Lotalle, Cindylle ja Tuutikille, muistaakseni �� Ja vara-cacibeja ainakin Rafalle. Ylipäätään yli kymmenen eri kasvattia sai Suomessa PU/PN sijoituksia, osa toki useampia. Ulkomaisia en pysty laskemaankaan.

Ulkomaisita tuloksista kuitenkin mainittava Ellin hieno ryhmävoitto Latviassa Riikassa toukokuussa! Olikin ikimuistoinen reissu, kun auto hajosi näyttelypaikan parkkikselle ja hetken jo näytti siltä, että joudumme jäämään sinne yöksi. Ystävällinen latvialainen taksikuski lähti kuitenkin viemään minua, kennelmummoa ja seitsemää koiraa keskellä yötä Pärnuun Viroon!

Voittajatitteleitä kertyi neljälle koiralle: Liettuan Veteraanivoittaja Roosa (Drama Queen), Benelux Winner Tuutikki (Eliza Doolittle) sekä ihastuttavat Pohjoismaiden Veteraanivoittajasisarukset Salli (Wild Wonder) ja Pyry (What A Wonder). Pyryn vuoden ansioista täytyy mainita myös pääerikoisnäyttelyn BIS2 veteraani voitto !

Kasvattajaluokkia esitettiin vähemmän tänä vuonna, mutta KP:n edestä joka kerta. Kunniapalkintoja tuli seitsemän kappaletta ja parhaimmillaan BIS4-sija.
Kasvattajaluokkien arvosteluista muistoihin jäi erityisesti nämä suomalaistuomarin sanat:
”Kasvattaja on onnistunut vakiinnuttamaan erinomaiset ravaajakoiran rakenteet ja terveet liikkeet. Onnea kasvattajalle”
Kuin myös kasvattajatuomarin sanat bluemerle ryhmälle: ”Excellent quality dogs. From veteran to champion all are quality. Very uniform. Good movers, fit to work. Beautiful colour.”

Amira-salukin (Aziz Qiana) ensimmäinen virallinen näyttelyvuosi meni myös mukavasti. Muutama serti Suomesta, Balttian JMVA arvot ja parhaimpana kotinäyttelystä Porvoosta ROP ja RYP4.

Harrastuskentiltäkin tuli jälleen kerran hyviä tuloksia. Agilityssä maxi-3 nollatuloksia saivat Tinka (Samba Swing) sekä Moona (Mona Lisa). Ja lisäksi Teddy-sheltti (Giorgio Armani) sai medi-3 luokasta useamman nollan. Rufs-sheltti (Fratello Prada) puolestaan nousi medi-1 luokasta kakkosiin ja sai sieltä myös Luvan. Teddy pyörähti myös tokokentällä ja viimeisteli koularin TK1. Rallytokon huipputuloksista vastasivat colliesiskokset Olga (Like A Dream) ja Ada (Dreamcatcher). Molemmat saivat useita hyväksyttyjä tuloksia korkeimmasta luokasta eli mestariluokasta. Olgalla oli koulari jo viime vuodelta, tänä vuonna parhaimmillaan niinkin huikeat pisteet kun 98 (max 100). Ada-sisko ei montaa pistettä takana (94) ja tänä vuonna viimeistelty koulari RTK4. Ada myös suoritti BH kokeen hyväksytysti.

Hyväksytysti luonnetestattiin tänä vuonna kaksi kasvattia ja Pevisa-tutkittuja on taas yli 10 kappaletta. Merry Moontay’s koirista on nyt täydet 100kpl tutkittu (109 mahdollisesta eli 92%) ja lonkkavikaa on vain 10%. D ja E lonkkien osuus 5% eli tuosta sadasta koirasta 5kpl. Koko rodussa samalla ajanjaksolla (2006 -2016) lonkkavikaisten osuus on 21% (D ja E 11%). Pevisaan rodulla kuuluu myös kyynärät ja silmät. Kyynärien osalta mennään rodun keskitason mukaan (vikaa koko rodunkin tasolla vain noin 5%:lla) ja silmien osalta vakavammilta löydöksiltä on myös vältytty yksittäisiä tapauksia lukuunottamatta (1 pentuiässä todettu kaihi, 1 coloboma). Pääosin tulokset meillä cea-vapaa tai crd. Joitain ylimääräisiä ripsiä.

Salli sai syksyllä tunnustusta Kennelliitolta ja Kaverikoiramitalin kiitoksena arvokkaasta työstä. Lähes 30 vierailukäyntiä useassa eri kohteessa. Samaa arvokasta työtä on tehnyt myös epävirallisena koirakaverina hyvin moni Merry Moonray’s kasvatti. Tänä vuonna taas muutama uusi harjoittelija päässyt mukaan tähän tärkeään työhön. Laskujeni mukaan nyt yli kymmenen MM koiraa on toiminut sotaveteraanien, vanhusten, muistisairaiden, vammaisten, autistien ja mielenterveyspotilaiden koiraystävänä. Tässä työssä tarvitaan vakautta, varmuutta, hyvää itsetuntoa, sopivasti vahvuutta luonteessa, varauksetonta avoimuutta, hyvää sydäntä ja hyviä hermoja. Ja 110% :sta luottamusta.